ГоловнаПолітика

У штабі АТО обіцяють не завдавати авіаударів по Донецьку

Мешканців Слов'янська просять наразі не повертатися в місто

У штабі АТО обіцяють не завдавати авіаударів по Донецьку
Степан Полторак
Фото: vv.gov.ua

Командувач Національною гвардією Степан Полторак заявив, що авіаційних ударів по Донецьку не завдаватимуть.

"Можу сказати тільки одне - була спроба атаки аеропорту, знищили танк супротивника. По місту, по населеному пункту завдавати авіаційних ударів ніхто не буде. Тим паче, безладно вести вогонь. Щодо великої групи терористів, яка вирвалася зі Слов'янська і, за інформацією, пішла в Донецьк, за моєю інформацією, яку я отримав безпосередньо перед ефіром - дуже багато з них із Донецька вже пішли", - сказав він в ефірі каналу "Україна" у суботу ввечері, повідомляє прес-служба каналу.

При цьому Полторак зазначив, що жителям Слов'янська, які покинули місто, ще рано повертатися.

"Зараз працюють інженерна розвідка, Національна гвардія. Нам потрібно обстежити, особливо центр міста, де багато замінованих підвалів, горищ. Дуже багато вилучено зброї, протитанкових і зенітно-ракетних засобів. У тих об'єктах, які ми вже встигли обстежити, виявлена зброю обчислюється в десятках і сотнях. Тому, думаю, що жителям Слов'янська повертатися ще зарано. Коли ми закінчимо роботу і будемо готові до прийому, мирні жителі обов'язково про це дізнаються", - сказав він.

Нагадаємо, в суботу терористи покинули Слов'янськ, Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку і поїхали в Донецьк. Частина з них, за повідомленням мерії міста, розмістилася в раніше захоплених будівлях, частина покинула територію Донецька, виїхавши в невідомому напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram