ГоловнаПолітика

МЗС РФ вимагає переговорів із терористами

Запланована на 5 липня зустріч не відбулася

МЗС РФ вимагає переговорів із терористами

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у розмові з головами МЗС Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром і Франції Лораном Фабіусом закликав до якнайшвидших переговорів із сепаратистами про припинення вогню.

Телефонні розмови, як повідомляє сайт МЗС РФ, відбулися 5 липня.

"Під час бесід з російського боку була акцентована необхідність не допустити зриву домовленостей берлінської зустрічі голів зовнішньополітичних відомств Росії, Німеччини, Франції та України 2 липня ц.р. про якомога швидше скликання контактної групи з метою узгодження між Києвом і південним сходом України безумовного сталого припинення вогню", - сказано в повідомленні.

Також зазначено, що Штайнмайєр і Фабіус погодилися з тим, що контактна група повинна терміново відновити роботу, і висловили готовність задіяти свої можливості, щоб визначити загальноприйнятне місце зустрічі представників української влади з лідерами сепаратистів за посередництва Росії та ОБСЄ.

Нагадаємо, чергова зустріч так званої контактної групи, згідно з домовленостями, досягнутими в Берліні 2 липня, мала пройти щонайпізніше 5 липня.

Консультації за участю представників України (Леонід Кучма), Росії (Михайло Зурабов), ОБСЄ і сепаратистів ("прем'єр ДНР" Олександр Бородай), а також Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича проходили в Донецьку 23 і 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram