ГоловнаПолітика

Парубій: Медведчук - один з організаторів заколоту на Донбасі

Голова РНБО заявив, що лідер "Українського вибору" фінансував екстремістів

Парубій: Медведчук - один з організаторів заколоту на Донбасі
Андрей Парубий
Фото: obozrevatel.com

Голова Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій заявив, що має інформацію про те, що лідер проросійського руху "Український вибір" Віктор Медведчук є одним з організаторів нинішнього заколоту на Донбасі.

Про це він сказав на брифінгу.

"Хочу сказати, що, на мою думку, Медведчук не може бути стороною переговорів, тому що він сам є тим злочинцем, який протягом останніх років максимально докладав зусиль, щоб нинішня ситуація була створена. Я неодноразово наголошував, що, за моєю інформацією, мережа екстремістських груп була створена впродовж двох років. І я маю інформацію, що фінансували ці групи через Медведчука", - сказав Парубій.

"Тому Медведчук не може бути посередником, оскільки він є одним з організаторів заколоту і давав підставу для того, щоб російські війська вторглися в Україну", - додав він.

Парубій зазначив, що зараз немає жодних переговорів із бойовиками.

Нагадаємо, що Медведчук із 2005 року, після того як президентом став Віктор Ющенко, відкрито не брав участі у великій політиці. 2006 року він балотувався в Раду під третім номером у списку опозиційного блоку "Не так!", до складу якого входила й СДПУ (О). Однак потрапити до парламенту йому не вдалося, після чого він склав із себе повноваження голови "об'єднаних есдеків". У 2007-2008 роках Медведчукові приписували співпрацю з Юлією Тимошенко, однак у БЮТ це всіляко заперечували.

Протягом останніх кількох років він активно просуває проросійський рух "Український вибір" і веде активну пропаганду за приєднання України до Митного союзу з Російською Федерацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram