ГоловнаПолітика

Яценюк пригрозив Раді розпуском

Прем'єр звинувачує нардепів у популізмі

Яценюк пригрозив Раді розпуском
Фото: Макс Левин

Голова уряду Арсеній Яценюк заявив у Верховній Раді, що нинішній парламент займається популізмом, замість того, щоб ухвалювати дійсно важливі законопроекти.

"Тільки за останні 4 місяці ухвалили 8 законів, які до 2016 року вимагають витрат з державного бюджету на 11,5 млрд грн, яких немає. Вже прийняті і знаходяться на підписі ще 6 законів України, які до 2016 року передбачають бюджетні витрати ще 34 млрд грн. Це бум необмеженого популізму і брехні людям. Як глава уряду я заявляю, що в такій обстановці уряду працювати занадто складно", - сказав він.

Яценюк нагадав, що Рада вже кілька разів провалила голосування за надзвичайну ситуацію в енергетичному секторі. Він підкреслив, що побоювання, що в результаті ухвалення законопроекту Україна втратить ГТС, необґрунтовані. Україна володітиме контрольним пакетом акцій в операторській компанії, а сама труба буде залишатися в 100%-вій власності України, заявив прем'єр.

Якщо законопроект не буде ухвалено, то через пару років Росія обійде Україну "Південним потоком", заявив Яценюк. "І по українській трубі тільки повітря можна буде качати", - сказав він.

"Країна перебуває на межі, і щоб її витягнути з прірви в країні повинна бути політична воля", - заявив Яценюк.

"Як глава уряду хочу заявити: на шантаж уряд піддаватися не буде. Або ми працюємо, або не працюємо. Якщо не буде спільного бачення та спільної роботи для порятунку країни і виходу з цієї надзвичайної ситуації в країні, в країні тоді буде переформатування Верховної Ради, уряду та коаліції", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram