ГоловнаПолітика

СБУ затримала на кордоні отамана російських козаків

"Курганські козаки" мали намір їхати в Донецьк і Слов'янськ

2 липня співробітники СБУ спільно з прикордонниками в пункті пропуску "Успенка" Донецької області затримали російського козачого отамана Валерія Попова, який намагався в'їхати в Україну, щоб підтримати терористів.

Фото: sbu.gov.ua

Як зазначає прес-центр СБУ, напередодні Попов заявив російським журналістам, що очолювані ним "курганські козаки" їдуть у Донецьк і Слов'янськ боротися з українською владою, і закликав приєднуватися до них всіх, хто "спеціалізується на бронетехніці".

Фото: sbu.gov.ua

Триває перевірка причетності Попова до терористичної діяльності в Україні.

"Відомо, що керовані російськими спецслужбами "козачки-бойовики" його поплічника Миколи Козіцина, що відрекомендувався генералом армії козачих військ, тримали як живий щит у заручниках місію ОБСЄ, мінували дороги і мости, нападали на українських прикордонників, забезпечували коридори для постачань на Донбас із Росії зброї та найманців, скоювали злочини проти мирного населення", - зазначає СБУ.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила, що встановила безпосередню причетність російських козачих структур до постачань зброї терористичним організаціям, що діють на сході України, а також до викрадення представників ОБСЄ 29 травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram