ГоловнаПолітика

Переговори за участю Кучми і міжнародних посередників тривають, - Тарута

У Донецьку відбулися два раунди переговорів із терористами

Переговори за участю Кучми і міжнародних посередників тривають, - Тарута
Фото: www.62.ua

Переговори з урегулювання ситуації на Донбасі за участю другого президента Леоніда Кучми і міжнародних посередників тривають. Про це сьогодні в Маріуполі на нараді з головами райдержадміністрацій заявив голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута, повідомляє "РБК-Україна".

"Говорячи про перспективи виходу із сьогоднішньої політичної кризи, голова облдержадміністрації наголосив, що тривають переговори на високому рівні за участю другого президента України Леоніда Кучми і міжнародних посередників", - повідомляє прес-служба Донецької ОДА.

"Сподіваюся, ми зможемо досягти більшого компромісу і будемо вирішувати всі проблеми за столом переговорів, а не за допомогою автомата", - цитує повідомлення заяву Тарути.

Нагадаємо, 2 липня в Адміністрації президента України заявили, що готові до того, щоб контактна група за участю другого президента України Леоніда Кучми, спецпредставника голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посла Росії Михайла Зурабова продовжила роботу в будь-якому прийнятному місці.

Згодом за підсумками зустрічі в Берліні голови МЗС України, Росії, Німеччини та Франції домовилися, що зустріч зазначеної контактної групи з урегулювання ситуації в Україні повинна відбутися щонайпізніше в суботу, 5 липня.

У тристоронню контактну групу з мирного врегулювання ситуації на сході України, крім Кучми, входять спецпредставник голови ОБСЄ Хайді Тальявіні і посол Росії в Україні Михайло Зурабов. Усього відбулося два засідання групи. Обидва в Донецьку наприкінці червня. У них також брали участь лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук і один з лідерів самопроголошеної ДНР Олександр Бородай.

1 липня уповноважений президента України з врегулювання ситуації в східних регіонах країни Ірина Геращенко заявила, що наступне засідання контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися в Мінську (Білорусь).

З 1 липня Порошенко відновив антитерористичну операцію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram