ГоловнаПолітика

Командувач Нацгвардією: ситуація біля Слов'янська залишається дуже напруженою

Серед мирного населення зростає невдоволення бойовиками

Командувач Нацгвардією: ситуація біля Слов'янська залишається дуже напруженою
Степан Полторак
Фото: vv.gov.ua

Командувач Нацгвардією Степан Полторак заявив, що в районі Слов'янська ситуація залишається дуже напруженою. Про це повідомляє прес-служба Нацгвардії.

"Ситуація в зоні АТО в околицях Слов'янська залишається дуже напруженою. Підрозділи Нацгвардії за останню добу продовжували пошукові заходи, головним завданням яких було виявлення диверсійних груп у лісистій місцевості і їх знищення. А також озброєних терористичних груп, яких, на жаль, ще дуже багато в районі та в околицях Слов'янська", - розповів він про події середи.

При цьому Полторак зазначив, що серед мирного населення зростає невдоволення бойовиками. "Кількість людей, які невдоволені цими збройними формуваннями, зростає щодня, тому що перебування цих терористичних угруповань у населених пунктах супроводжується насильством, бідою для мирних жителів. І те, що я кажу, що частішають випадки, коли мирні люди з мисливськими рушницями приходять до нас на блокпости і виявляють бажання захищати свої сім'ї, це відповідає дійсності", - сказав він.

Водночас Полторак заявив, що якщо в прикордонних районах є випадки, коли бойовики добровільно здаються в полон, то в районі Слов'янська такого наразі немає. "У районі Слов'янська про такі випадки я не знаю, я знаю, в прикордонній зоні таких випадків доволі багато. Активізація бойових дій більш значна, ніж у районі Слов'янська, і такі випадки існують", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram