ГоловнаПолітика

МЗС звинуватило РФ в маніпуляції інформацією про кількість переселенців із зони АТО

Перебийніс вважає некоректним зараховувати до біженців всіх, хто виїжджає до Росії

МЗС звинуватило РФ в маніпуляції інформацією про кількість переселенців із зони АТО
Фото: uk.wikipedia.org

Україна звинувачує Росію в маніпуляції інформацією про кількість переселенців із зони проведення антитерористичної операції.

Про це на брифінгу 2 липня повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

За його словами, люди через діяльність терористів дійсно покидають місце свого проживання, але переважно рухаються у протилежний від кордону з Росією бік.

Він також прокоментував інформацію про введення Росією надзвичайного стану в Ростовській області в результаті нібито збільшення кількості біженців з України.

"У цьому випадку йде мова про маніпуляцію цифрами, оскільки всіх, хто переміщується через українсько-російський кордон відразу ж зараховують до біженців, хоча динаміка продовжує залишатися такою, якою вона була в інші часи", - сказав Перебийніс.

Дипломат також сказав, що некоректно зараховувати людей до біженців, коли вони перетинають кордон з метою відвідування своїх родичів.

Нагадаємо, раніше Управління верховного комісара ООН (УВКБ) заявило про 54405 переселенців зі сходу країни і невизнаної Республіки Крим в інші регіони України. При цьому в МВС заявляли, що зафіксовані випадки проникнення терористів під виглядом переселенців із зони АТО в інші регіони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram