ГоловнаПолітика

Єфремов: якщо проводите АТО, робіть це точково

Лідер ПР наполягає на продовженні переговорів

Єфремов: якщо проводите АТО, робіть це точково
Архив
Фото: Макс Левин

Партія регіонів не голосуватиме за введення воєнного стану на Донбасі. Про це в коментарі LB.ua заявив лідер фракції ПР у парламенті Олександр Єфремов.

"Ми за те, щоб будь-яка ситуація в нашій державі вирішувалася мирно. І ми наполягаємо і звертаємося до Президента, щоб він ужив усіх заходів, щоб не були знищені будинки людей, не вбивали людей на нашій території. Щоб не було жодних жахів, пов'язаних з війною... Ми не будемо за це (постанову про введення воєнного стану, - ред.) голосувати. Ви проголосували б за документ, який дає право, щоб убивали мирних жителів?" - заявив він.

Єфремов наполягає на продовженні переговорів.

"Зрештою, кожна війна кінчається за столом переговорів... І логічно було б із самого початку до цього прийти, до чого ми все одно прийдемо... Якщо проводите операцію, то проводите так точково, щоб це було скеровано проти тих людей, проти яких ви проводите, якщо вважаєте, що вони не праві. Але якщо проти мирного населення - невже ви це підтримаєте?" - зазначив регіонал.

На запитання про те, чому, незважаючи на перемир'я, бойовики десять днів обстрілювали силовиків на Донбасі, Єфремов відповів: "Коли армія чи представники самооборони не наступають в Луганську, то немає ніяких військ, а як тільки починається наступ або обстріл армії, то в нас виникають питання, що самі бойовики обстрілюють свої міста і свої будинки... Це пишуть у ЗМІ. Наскільки я знаю з інформації, яка є в мене, протягом усього цього часу (перемир'я - ред.) то в одному, то в іншому місці були конфлікти, які супроводжувалися стріляниною. То з одного, то з іншого боку. Але вони почали зменшуватися... Тобто все йшло до мирного розв'язання питання".

Лідер регіоналів також повідомив, що минулого тижня був у Луганську.

"Я звертався до людей, що всі конфлікти потрібно вирішувати мирно. У мене є тільки один інструмент - інструмент звернення до людей", - додав він, відповідаючи на питання про те, як намагається вплинути на ситуацію.

Нагадаємо, введення воєнного стану підтримують фракції "Свобода" і "Батьківщина". Водночас у Президента вважають, що такий крок перешкодить проведенню позачергових виборів ВР, запланованих на осінь.

1 липня депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Власенко вніс до парламенту проект постанови, яким Президентові рекомендовано видати указ про введення воєнного стану на території Луганської та Донецької областей.

Як відомо, 1 липня на Донбасі відновилася антитерористична операція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram