ГоловнаПолітика

Зварич: Порошенко ще 2012 року говорив про намір продати бізнес

Екс-міністр вважає, що президент уже не є підприємцем

Зварич: Порошенко ще 2012 року говорив про намір продати бізнес
Фото: Макс Левин

Колишній міністр юстиції Роман Зварич заявляє, що Петро Порошенко ще 2012 року говорив йому про намір продати бізнес заради посади президента.

Про це Зварич розповів в інтерв'ю LB.ua.

"Я щиро вірю в те, що він намагатиметься позбутися своїх бізнес-інтересів. Бо він мені про це говорив ще 2012 року - не забувайте, що вже тоді планувалася ця президентська виборча кампанія... Вона нас заскочила дещо несподівано, тому що вона планувалася на 2015-й, але у 2012-му ми до цього готувалися. Ми тоді ходили територією його маєтку в Кончі-Заспі, і я запитав у нього про бізнес і президентство. Він каже: "Я все це продам. Усього цього позбудуся". Тобто це не було для преси, це було для мене, для свого друга, він це щиро мені говорив. Тобто я переконаний, що це не бізнесмен який прийшов до влади, це вже колишній бізнесмен, який став президентом", - сказав він.

Зварич зазначив, що при цьому стиль управління Порошенка залишився підприємницьким. "Я думаю, він упевнений, що здатен формувати політику президента без якоїсь там сторонньої допомоги. Я думаю, що він зараз так мислить. Це менеджерський підхід, який він успадкував із бізнесу", - сказав екс-міністр.

Нагадаємо, Порошенко входить у десятку найбагатших людей України, його статки оцінюють в $1,3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram