ГоловнаПолітика

"Викривачів корупції в УЗ" попросили не прикриватися Майданом

Керівництво "Укрзалізниці" заявило про кампанію дискредитації

"Викривачів корупції в УЗ" попросили не прикриватися Майданом

1 липня в прес-центрі Майдану сталася бійка між керівництвом центру, представниками Самооборони і спікерами громадських організацій "Антикорупційне бюро" і "Громадський штаб Нацгвардії".

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Спікери мали намір провести прес-конференцію, присвячену корупційним схемам, які нібито збереглися в "Укрзалізниці" після зміни влади. Проте представники Самооборони повідомили, що під егідою Майдану цей захід пройти не може, оскільки до Майдану організатори прес-конференції не причетні.

Після тривалих переговорів і втручання журналістів представники громадських організацій усе ж отримали можливість виступити. При цьому начальник так званого "Громадського штабу Нацгвардії" Володимир Волков заявив, що "Укрзалізниця" організовує перевезення російських танків територією Донбасу. Однак свідок цих перевезень, якого Волков просив підтвердити свої слова, відмовився виступати перед журналістами.

Від "Укрзалізниці" слова Волкова спростував перший заступник гендиректора УЗ Максим Бланк, який також відвідав прес-конференцію. Він повідомив, що перевезення російського озброєння за допомогою інфраструктури "Укрзалізниці" неможливе і не залишилося б непоміченим місцевими жителями.

"УЗ бере участь у перевезенні обладнання для потреб Міністерства оборони України", - заявив Бланк.

Бланк також зазначив, що останнім часом проти "Укрзалізниці" розгортають кампанію в ЗМІ, і закликав журналістів не брати участь у поширенні неперевіреної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram