ГоловнаСуспільствоПодії

Підриви залізничних шляхів не пов'язані з конфліктом на сході, - Аваков

Міністр вважає, що ватажок горлівських бойовиків Безлер намагається встановити контроль над переміщенням вантажів

Підриви залізничних шляхів не пов'язані з конфліктом на сході, - Аваков
Арсен Аваков
Фото: EPA/UPG

Підриви залізничних колій і мостів на сході України не пов'язані з веденням бойових дій в зоні АТО, заявив 1 липня глава МВС Арсен Аваков, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, таким чином ватажок горлівських бойовиків, росіянин Ігор Безлер на прізвисько "Бєс" намагається встановити контроль над переміщенням вантажів.

"Ці підриви здійснюють мародери. Це нічого спільного не має з війною. Просто гроші. Пан Безлер таким чином заробляє гроші. Він підриває залізничні колії таким чином, щоб всі вагони проходили через 1-2 нитки і він їх покривав даниною. Саме тому пан Безлер , за нашими даними, убив так званого міністра транспорту так званої "ДНР", тому що на цю тему у них були протиріччя", - сказав Аваков.

У вівторок вранці бойовики підірвали три ділянки залізниці в Донецькій і Луганській областях. 29 червня підрив шляхів вчинили у Харківській області. 27 червня невідомі двічі підривали залізничний міст на станції "Городній" у Луганській області. 24 червня в Запорізькій області підірвали залізничний міст на виїзді з міста Оріхів. 22 червня на ділянці Іловайськ-Кутейнікове стався підрив непарної колії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram