ГоловнаПолітика

ПР закликає зберегти мажоритарку на виборах у Раду

"Регіонали" виступили проти повернення до пропорційної системи

ПР закликає зберегти мажоритарку на виборах у Раду
Фото: www.facebook.com/sergij.rudenko1

Партія регіонів виступає за збереження чинної змішаної системи виборів Верховної Ради, згідно з якою частину депутатів обирають за списком політичних партій, а частину - в мажоритарних округах.

Про це повідомила

прес-служба ПР.

"Останнім часом в Україні почастішали заклики до перегляду виборчого законодавства. Зокрема, це стосується скасування нинішньої змішаної системи і заміни її пропорційною системою виборів. Таким чином, під прикриттям нібито бажання сприяти розвитку партійної системи України заохочується політична корупція і фіксується стан справ, коли влада в країні належатиме не народу, а невеликій групі партійних функціонерів", - вважають регіонали.

На думку ПР, змішана система виборів найбільш відповідає інтересам громадян і поточній політичній ситуації: так люди в округах можуть мати своїх представників, які повинні відстоювати їхні інтереси у Верховній Раді.

"Дуже важливо сьогодні, щоб люди мали можливість обирати депутатів і в мажоритарних округах, тому що, як показує практика, такі депутати найближчі до народу і своїх виборців", - йдеться в заяві ПР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram