ГоловнаПолітика

Турчинов звинуватив позичальників у зриві голосування щодо законопроекту про реструктуризацію

Якщо буде ухвалено незбалансований закон, Захід не дасть грошей Україні

Турчинов звинуватив позичальників у зриві голосування щодо законопроекту про реструктуризацію
Фото: Макс Левин

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив, що парламент не буде у вівторок розглядати законопроект про реструктуризацію валютних кредитів, оскільки позичальники, котрі домагаються його прийняття, заблокували роботу профільного комітету.

Про це він заявив під час засідання парламенту. Тиждень тому Турчинов обіцяв, що законопроект буде розглянуто 1 липня.

"У нас сьогодні вранці з цього приводу була нарада за участю керівника НБУ, міністра фінансів України, і я інформую про ту позицію, яку вони висловили на цій нараді. У разі, якщо буде ухвалено незбалансований закон, міжнародні організації припинять співпрацю з Україною, і в Україні буде дефолт з усіма наслідками, які з цього випливають. Тому я б дуже просив пікетувальників у зв'язку з тим, що ви заблокували роботу парламентського комітету, комітет не зміг підготувати спільний законопроект. Ще будете так діяти і блокувати, то взагалі це питання розглядатися не буде", - заявив Турчинов.

За його словами, комітет засідатиме завтра.

Спікер також звернувся до мітингувальників із проханням не блокувати роботу профільних комітетів, які повинні розглянути відповідні проекти законів. Турчинов підкреслив, що якщо комітети не розглянуть ці законопроекти, то вони взагалі будуть зняті з розгляду парламенту.

"Пікетувальників прошу допомогти комітетові у розгляді (законопроекту), а не заважати йому", - звернувся Турчинов до людей, які зібралися під стінами ВР.

Нагадаємо, вранці під Радою зібралося близько 500 мітингувальників з вимогою ухвалення законопроекту №4895, який передбачає переведення валютних кредитів у національну валюту за курсом НБУ на момент підписання кредитного договору без жодних додаткових комісій та штрафних санкцій.

Пізніше біля комітетів Ради на вулиці Садовій вони влаштували бійку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram