ГоловнаПолітика

Порошенко: мирні домовленості щодо Донбасу не виконуються

АП озвучила свою версію чотиристоронніх переговорів

Порошенко: мирні домовленості щодо Донбасу не виконуються

Президент України Петро Порошенко заявив, що домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі, досягнуті в під час міжнародних переговорів у чотиристоронньому форматі, не виконуються.

Про це він сказав під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє прес-служба українського Президента.

"Порошенко наголосив, що його метою, як і раніше, є мир. Але для цього необхідно, щоб усі сторони дотримувалися виконання основних пунктів узгодженого мирного плану. Президент України поінформував про ситуацію у Донецькій і Луганській областях і зазначив, що, на жаль, домовленості, досягнуті під час попередньої розмови в чотиристоронньому форматі не були виконані", - наголошено в повідомленні.

Співрозмовники висловили згоду з необхідністю найближчим часом організувати консультації контактної групи за участю другого президента України Леоніда Кучми, посла РФ в Україні Михайла Зурабова та спеціального представника ОБСЄ Хайді Тельявіні для досягнення наступних домовленостей: двостороннього безумовного припинення вогню, звільнення всіх заручників, які незаконно утримуються, введення контролю на українсько-російському кордоні з моніторингом і верифікацією ОБСЄ.

Під час розмови було досягнуто домовленості, що міністри закордонних справ чотирьох країн негайно розпочнуть роботу над уточненням механізмів реалізації зазначених у телефонній розмові цілей.

Нагадаємо, сьогодні о 22:00 на Донбасі спливає термін мирної угоди між силами антитерористичної операції і сепаратистами.

25 червня Порошенко, Путін, Меркель і Олланд погодили кроки з досягнення миру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram