ГоловнаПолітика

ЄС обіцяв ратифікувати УА з Україною якомога швидше, - Клімкін

З Росією щодо Угоди про асоціацію будуть консультації з технічних питань

ЄС обіцяв ратифікувати УА з Україною якомога швидше, - Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін пояснює: Верховна Рада не може ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Європейським Союзом до кінця сесії, що має відбутися 4 липня, оскільки необхідно пройти внутрішньодержавні процедури: підготувати документ і національний план її імплементації.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Інтер".

"Річ не в тому, що хтось хоче відкласти ратифікацію угоди. Ми готуємо документи відповідно до внутрішньодержавних процедур. Ідея полягає в тому, щоб підготувати, по-перше, угоду до ратифікації в її цілісності й одночасно - і це дійсно критичне питання: так робили всі нові члени Європейського Союзу - підготувати національний план її імплементації", - відповів Клімкін на запитання, чому відклали ратифікацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом на наступну сесію Ради.

Він додав, що дехто вважає, що процес ратифікації країнами-членами ЄС займе 2-3 роки, однак, за його словами, керівництво країн ЄС запевнило Президента Петра Порошенка, що намагатиметься ратифікувати угоду якомога швидше.При цьому Клімкін зазначив, що питання, які належать до компетенції ЄС, можуть тимчасово застосовуватися, наприклад аспекти зони вільної торгівлі та секторального співробітництва.

Також, за словами міністра,  з приводу угоди про асоціацію будуть консультації з Росією щодо технічних питань.

Він також додав, що міністри закордонних справ ЄС затвердили перехід до другої фази плану лібералізації візового режиму для українців.

Як повідомляли, 27 червня Україна та ЄС підписали економічні та секторальні положення Угоди про асоціацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram