ГоловнаПолітика

Бойовики звільнили ще 4 членів місії ОБСЄ (оновлено)

Спостерігачі провели в полоні близько місяця

Бойовики звільнили ще 4 членів місії ОБСЄ (оновлено)
Фото: LB.ua

Бойовики Донецької народної республіки заявили про звільнення ще 4 спостерігачів ОБСЄ.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на прес-службу ДНР. Цю саму інформацію з посиланням на неназване джерело підтверджує "Українська правда".

За наявними даними, спостерігачів везуть до Донецька.

Водночас УНН із посиланням на спікера місії ОБСЄ Майкла Боцюрківа зазначає, що офіційного підтвердження звільнення немає. "Цю інформацію ми дізналися з преси, але поки що офіційно ми не можемо це підтвердити", - сказав він.

Агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря президента Станіслава Цеголка повідомляє, що групу дійсно повинні звільнити сьогодні. "Сьогодні в Донецьку, протягом найближчих кількох годин, будуть звільнені чотири спостерігачі місії ОБСЄ, яких раніше утримували в Луганську", - заявив він.

ОНОВЛЕННЯ. У "Твіттері" ОБСЄ з'явилося повідомлення, що підтверджує звільнення заручників. "Нашу луганську команду із 4 спостерігачів звільнено після місячного полону. Деталі згодом", - заявили в ОБСЄ.

Нагадаємо, вісьмох представників двох спостережних груп місії ОБСЄ захопили на Донбасі наприкінці травня. Одну з них - у Донецькій області, другу - в Луганській. Першими звільнили спостерігачів, захоплених донецькими бойовиками.

Першу групу - 4 представників ОБСЄ - звільнили 27 червня, їх уже успішно евакуювали в Австрію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram