ГоловнаПолітика

Стрєлков і Губарєв відмовилися дотримуватися перемир'я

Після асоціації з ЄС у переговорах немає сенсу, вважає Губарєв

Стрєлков і Губарєв відмовилися дотримуватися перемир'я
Павел Губарев
Фото: http://lenta-ua.net/

Представники терористичної організації "ДНР" Павло Губарєв та Ігор Гіркін (Стрєлков) висловилися проти припинення вогню.

"З приводу другого раунду консультацій з хунтою. Війна на Донбасі, підписання асоціації з ЄС... Я на тлі цих подій не бачу сенсу в консультаціях. Донбас - серце Росії! Так було, так має бути і так буде", - написав Губарєв у своєму "Фейсбуці".

Він також процитував слова ватажка терористів у Слов'янську Ігоря Гіркіна (Стрелкова).

"З Ізюма до нас пруть колона за колоною... Якраз за три доби зосередяться для атаки. Якщо ми їм дозволимо, звичайно. Так що перемир'я за таких умов ми не дотримаємося. Наші умови незмінні - відведення військ на 10 км мінімум, припинення артилерійських обстрілів, розблокування шляхів сполучення", - процитував Губарєв слова Стрєлкова.

Нагадаємо, "прем'єр ДНР" Олександр Бородай після консультацій з представниками України, Росії та ОБСЄ заявив, що "ДНР і "ЛНР" зобов'язуються припинити вогонь на три доби - до 30 червня.

В п'ятницю президент Петро Порошенко повідомив лідерів ЄС, що може продовжити режим припинення вогню на 72 години, однак заздалегідь порадиться із силовиками.

Євросоюз у свою чергу зажадав від Росії до понеділка вжити низку заходів із деескалації ситуації в Україні, інакше Європейська Рада готова зібратися в будь-який час, щоб обговорити нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram