ГоловнаПолітика

ДНР і ЛНР знову обіцяють припинити вогонь

ДНР і ЛНР знову обіцяють припинити вогонь
Александр Бородай
Фото: vesti.ua

Терористичні організації "ДНР" і "ЛНР"  зобов'язалися припинити вогонь на три доби - до 30 червня.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на "прем'єра ДНР" Олександра Бородая.

"Нам стало відомо, що (президент України) Порошенко вирішив припинити вогонь до 30-го числа, ми, зі свого боку, припиняємо вогонь на той самий термін", - заявив Бородай.Також він повідомив, що ДНР зобов'язується найближчими днями звільнити ще чотирьох спостерігачів Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

У п'ятницю в Донецьку минув другий раунд консультацій з мирного врегулювання. У зустрічі взяли участь представники ЛНР і ДНР, а також Віктор Медведчук, Нестор Шуфрич, Леонід Кучма, представники ОБСЄ та російського посольства в Україні.

Перший раунд консультацій відбувся в Донецьку в понеділок. Представник терористів, "прем'єр ДНР" Олександр Бородай повідомив, що бойовики готові до припинення вогню. Однак насправді вони продовжили нападати на позиції українських силовиків. Жертвами боїв стали кілька десятків українських військових.

У п'ятницю президент Петро Порошенко повідомив лідерів ЄС, що може продовжити режим припинення вогню на 72 години, однак заздалегідь порадиться з силовиками.

Євросоюз у свою чергу зажадав від Росії до понеділка вжити низку заходів із деескалації ситуації в Україні, інакше Європейська Рада готова зібратися в будь-який час, щоб обговорити нові санкції проти Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram