ГоловнаПолітика

Пашинський пропонує ізолювати бунтівні регіони Донбасу

Депутат сумнівається, що з Донецькою та Луганською областю можна потрапити в НАТО

Пашинський пропонує ізолювати бунтівні регіони Донбасу
Фото: Макс Левин

Депутат Верховної Ради Сергій Пашинський, який очолював адміністрацію в.о. президента Олександра Турчинова, вважає, що конфлікт на Донбасі можна вирішити повним знищенням бойовиків або "капсулюванням" бунтівних регіонів.

Про це він заявив у інтерв'ю iPress.ua.

"Сьогодні в суспільстві має відбутися дуже проста дискусія. Чи готові ми воювати до останнього убитого сепаратиста на Донбасі? Щоб ви розуміли - це дуже важкий і кривавий процес. При цьому в результаті ми отримаємо регіон, де раніше нас ненавиділи як українську владу і українську державу на підставі пропаганди, а зараз ненавидітимуть за мотивами особистими - через велику кількість загиблих родичів, знайомих. Альтернатива - це модель політичного капсулювання Донбасу, яке не дозволить цій заразі сепаратизму розповзтися на решту території України. Ми не можемо собі дозволити, щоб те, що відбувається у Слов'янську, у Горлівці перекинулося на Одесу чи Харків", - сказав Пашинський.

Водночас він зазначив, що як прихильник євроатлантичної інтеграції він сумнівається у здатності України вступити в НАТО з Донбасом.

"Як людина, яка послідовно виступає за євроатлантичну інтеграцію - підкреслюю і "євро", і "атлантичну" - я вважаю, що нам треба шукати ексклюзивні моделі вирішення кризи, які дозволять нашій країні стати членом євроатлантичної спільноти. Перед тим, як робити щось Донбасі ми собі маємо відповісти на дуже важливе питання. Якщо ми як українська нація дійсно хочемо, щоб наша держава стала повноправним членом євроатлантичної спільноти, то чи можемо ми це зробити з 6 млн жителів Донецької та Луганської областей, які категорично проти?" - сказав Пашинський.

Нагадаємо, колишній начальник Пашинського Турчинов вважає одним зі своїх головних досягнень на посаді в.о. президента те, що вдалося не допустити бойових дій, як в Донецькій і Луганській областях, так і в інших регіонах країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram