ГоловнаПолітика

Турчинов: на кордоні з Росією потрібно вибудувати "залізну завісу"

Роками кордону як такого взагалі не було, заявив спікер

Турчинов: на кордоні з Росією потрібно вибудувати "залізну завісу"
Фото: Макс Левин

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов підтримує ініціативу про будівництво оборонних споруд на кордоні з Росією.

Про це він сказав в інтерв'ю LB.ua у відповідь на питання, чи вважає він, що необхідно будувати стіну за сценарієм, запропонованим дніпропетровським губернатором Ігорем Коломойським.

"Аналогічне за суттю завдання я поставив нашим службам ще до початку активної фази бойових дій. Аналогічне, підкреслюю, саме за суттю, не за формою. Якщо ви пам'ятаєте, в перші тижні конфлікту ми буквально з хвилини на хвилину чекали на повномасштабне вторгнення російської армії, і вже тоді вздовж східного кордону почали рити 4-метровий протитанковий рів, створювати укріплені оборонні позиції в напрямку ймовірного вторгнення противника", - заявив він.

При цьому Турчинов зазначив, що зараз межа вже більш-менш захищена порівняно з тим, що було.

"Щоб ви просто розуміли: роками кордону як такого взагалі не було. Ба більше, Росія досі відмовляється брати участь у процесі демаркації, і ми, по суті, почали його в односторонньому порядку", - сказав спікер.

Нагадаємо, Дніпропетровська ОДА в першій половині червня передала в Адміністрацію президента інженерний проект та техніко-економічне обґрунтування будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією завдовжки 1920 км. Очікується, що це буде суцільний металевий паркан із високоміцної сталі з колючим дротом під напругою.

Підходи до огорожі  мають перегороджувати глибокі і широкі рови та колючий дріт і з російського, і з українського боку. Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами й огорожами слід повністю замінувати сигнальними та протипіхотними мінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram