ГоловнаПолітика

Кошулинський про асоціацію з ЄС: Україна виходить з орбіти РФ

Депутат вважає, що РФ намагатиметься мінімізувати економічний ефект від угоди з ЄС

Кошулинський про асоціацію з ЄС: Україна виходить з орбіти РФ
Фото: пресс-службы "Свободы"

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС віддаляє Україну від радянсько-російської моделі економічної культури. Про це в коментарі LB.ua заявив народний депутат, заступник голови парламенту Руслан Кошулинський.

"Ми відходимо від економічної культури РФ, такої пострадянської системи. Україна виходить з орбіти РФ і долучається до стандартів ЄС. Це неймовірний поштовх для нашої економіки", - додав депутат.

Разом з тим, на думку Кошулинського, РФ продовжуватиме протидіяти економічному розвитку України.

"А РФ робитиме те, що й робила - намагатиметься мінімізувати економічний ефект від цього (підписання Угоди - ред.). Війна на сході - це і є така спроба, тому що це постійні витрати і незацікавленість інвестора вкладати гроші в країну, де йдуть військові дії. Війна на сході - це ознака і того, що РФ грабує Україну. Це вбита машинобудівна галузь, продукція якої аналогічна в РФ, це знищення транзитної можливості України, бо постійно підриваються залізничні колії в Донецькій області... А це ознака того, що РФ спробує перехопить ринки металургійної промисловості на сході України", - заявив він.

Нардеп також стверджує, що ефект від підписання Угоди з ЄС не прийде в Україну дуже швидко.

"Тут як у сільському господарстві, спочатку треба посіяти, виростити, зібрати, переробити і продати. Повинен пройти час. Щонайменше, щоб перейти на нові правила, відкрити для себе нові ринки і перевірити, які з наших галузей найкращі", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні Україна підписала економічну частину Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

В інтерв'ю CNN президент Петро Порошенко заявив, що економіку України не вдасться відновити, поки йдуть бойові дії, і вважає некоректними порівняння нинішніх показників ВВП з торічними.

Як відомо, сьогодні в Донецькій і Луганській областях закінчується термін перемир'я між силами антитерористичної операції й сепаратистами. Фактично вогонь з боку бойовиків не припинявся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram