ГоловнаПолітика

Журналісти з'ясували долю Руху опору Тимошенко

Після президентських виборів екс-прем'єрка втратила інтерес до своєї затії

Журналісти з'ясували долю Руху опору Тимошенко
Фото: gazetavv.com

Рух опору, який створювала перед президентськими виборами Юлія Тимошенко, перетворилося на батальйон і зараз налічує 423 бійці.

Про це пише видання Hubs.

Про створення Руху опору, щоб дати відсіч агресорові, Тимошенко оголосила на початку травня. Через кілька днів вона розповідала, що в перші дні роботи штабу в нього записалося близько 1000 громадян України. У середині травня Тимошенко вже називала цифру в 6000 осіб.

Після президентських виборів інформації про Рух опору майже не стало.

На сайті руху є інформація про склад штабу. У ньому 12 осіб - переважно генерали і полковники. Один з них - колишній начальник Головного управління розвідки Міноборони України Олександр Галака - повідомив, що табір руху розташований у Кіровограді, а не в усіх областях країни, а штатна чисельність батальйону - 423 бійці. Зараз, за його словами, батальйон проходить бойову підготовку.

Спочатку його створювала дійсно Тимошенко з групою добровольців. Вона допомогла з харчуванням, постільним і туалетним приладдям для бійців.

Коли батальйон отримав командира і частині присвоїли умовний номер, він став повноправною військовою частиною Збройних сил України. "Докорінно хибно говорити, що це батальйон Тимошенко - це батальйон МОУ", - поправляє Галака. Зараз йому, як і десяткам волонтерів, доводиться шукати гроші на закупівлю бронежилетів і касок для своїх бійців. Міноборони здійснює тільки бойову підготовку цього батальйону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram