ГоловнаПолітика

Євроконтроль вважає Крим українською територією

Жодна авіакомпанія Євроконтролю не зможе виконувати польоти, якщо є заборона влади України

Євроконтроль вважає Крим українською територією
Фото: Макс Левин

Міжнародна організація з безпеки аеронавігації Євроконтроль обробляє плани польотів у райони польотної інформації України виключно згідно з офіційними публікаціями України.

Тому жодна авіакомпанія країни-члена Євроконтролю не зможе виконувати польоти в міста або аеропорти України, якщо є заборона офіційної авіаційної влади України.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"На початку цього місяця Рада Євроконтролю, в складі якої 40 країн, одностайно підтримала незалежність і унітарність України", - зазначив представник Євроконтролю, керівник проекту підтримки України Херман Нійус.

Водночас він зазначив, що стосовно російських авіакомпаній, які порушують міжнародні угоди, здійснюючи польоти в Крим, не може бути застосовано жодних санкцій, тому що РФ не входить до Євроконтролю.

"Євроконтроль висловив нам підтримку, тобто організація діятиме відповідно до резолюції Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності та суверенітету України. Таким чином, всі плани польотів у райони польотної інформації України, включаючи Сімферопольський, обробляються Євроконтролем тільки якщо на це є узгодження авіаційної влади України. Жоден план польотів, який не пройшов через офіційні авіаційні органи України не буде прийнято в схему обробки планів польотів Євроконтролем", - зазначив виконуючий обов'язки генерального директора "Украероруху" Дмитро Бабейчук.

Нагадаємо, директор підприємства Кримські залізниці Андрій Каракулькін повідомив, що Росія розглядає питання запуску поїзда за маршрутом "Сімферополь-Москва", який слідуватиме через Керченську поромну переправу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram