ГоловнаПолітика

"Правий сектор" заявив про затримання помічника Пушиліна

Петра Гілева після допиту передадуть СБУ

"Правий сектор" заявив про затримання помічника Пушиліна
Фото: ru-newz.ru

Представники партії "Правий сектор" затримали Петра Гілева - куратора членів "Донецької народної республіки" в західних районах Донецької області, довірену особу "голови верховної ради ДНР" Дениса Пушиліна.

Про це написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook лідер "Правого сектору" Дмитро Ярош.

"Учора в Донецькій області спецгрупа "Правого сектору" в координації з українськими військовими затримала лідера терористів ДНР м. Вугледар, громадянина Гілева Петра Борисовича, який є довіреною особою Пушиліна і куратором сепаратистів у західних регіонах Донецької області", - написав він.

У затриманого вилучено посвідчення та перепустку ДНР, зокрема в усі її "державні установи", а також флешки з розвідувальною інформацією про українські блокпости.

Згідно з повідомленням, Гілев, за його власними свідченнями, очолює цілу терористичну мережу, до складу якої входять кілька сотень людей, а також є організатором референдуму 11 травня в декількох містах і сільських районах Донбасу.

Зазначають, що як тренер із карате Гілев залучав спортсменів спочатку до виїздів як тітушок на київський Антимайдан у лютому, а останніми місяцями - до збройних загонів терористів.

Гілев відомий у Вугледарі і його околицях своєю активною антиукраїнською позицією та переслідуванням українських активістів, додав Ярош.

Зараз Гілев дає свідчення і незабаром буде переданий в руки Служби безпеки України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram