ГоловнаПолітика

Порошенко задоволений переговорами в Донецьку (додано відео)

Президент попросив "яструбів" пам'ятати, що його мета - мир

Порошенко задоволений переговорами в Донецьку (додано відео)
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вважає, що консультації Тристоронньої контактної групи, що відбулися у Донецьку в понеділок, є першим кроком на шляху мирного діалогу з вирішення ситуації на сході України.

Про це він сказав під час виступу на Дні діалогу представників органів місцевого самоврядування, передає прес-служба президента.

"Знаю, що сам факт таких консультації сприйняли в суспільстві неоднозначно. Так звані "яструби" прагнуть до швидких, жорстких військових дій, інші вимагають масштабних компромісів - тільки щоб не було війни. Відповім обом сторонам: наша мета - не війна. Не ми, не Україна її почала. Наша мета - мир. Але підкреслюю: мир не за будь-яку ціну і на будь-яких умовах", - підкреслив президент.

Президент знову наголосив, що до реалізації програми створення нових робочих місць на Донбасі будуть залучені країни Європейського Союзу та США.

"Принципова позиція, що за рахунок коштів фонду буде відновлено житло і виробничі приміщення, які постраждали під час збройних дій, для того щоб людям було де жити, куди повернутися і де працювати", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, 23 червня у будівлі Донецької обладміністрації відбулися переговори Тристоронньої контактної групи за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, двох представників ОБСЄ, екс-президента України Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая та нардепа Олега Царьова.

Бородай під час зустрічі заявив, що сепаратисти згодні на припинення вогню до п'ятниці. Однак вже наступного дня терористи вбили 11 українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram