ГоловнаПолітика

Медведчук на переговорах представляв "ДНР" і "ЛНР", - ОБСЄ

Медведчук брав участь у переговорах не за дорученням Президента

Медведчук на переговорах представляв "ДНР" і "ЛНР", - ОБСЄ
Фото: Новости Донбасса

Віктор Медведчук на переговорах 23 червня представляв на мирних переговорах самопроголошені "Донецьку народну республіку" і "Луганську народну республіку".

Про це повідомляє прес-служба Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

"У Донецьку спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зустрілася з "міністром інформації" так званої "Донецької народної республіки", який повідомив місію, що Віктор Медведчук, який раніше обіймав посаду глави Адміністрації колишнього президента Леоніда Кучми, був нещодавно призначений представником від ДНР і так званої "Луганської народної республіки" для переговорів з урядом за посередництва ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 23 червня в Донецьку відбулася зустріч Тристоронньої контактної групи за участю другого президента Леоніда Кучми, посла Росії в Україні Михайла Зурабова, представника ОБСЄ, а також громадянина Росії, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа-сепаратиста Олега Царьова, який перебуває в українському розшуку.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної групи за дорученням президента України Петра Порошенка.

Водночас заступник голови адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що українську сторону на переговорах у Донецьку представляв лише Леонід Кучма.

Раніше президент Росії Володимир Путін привітав інформацію про початок попередніх контактів лідера громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука в Донецьку і Луганську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram