ГоловнаПолітика

Україні потрібно готуватися до умов, у яких живе Ізраїль, - Іллєнко

Депутат вважає, що програма максимум для Росії - знищення Української держави

Україні потрібно готуватися до умов, у яких живе Ізраїль, - Іллєнко
Фото: Макс Левин

Народний депутат від партії "Свобода" Андрій Іллєнко не вірить, що переговори про врегулювання ситуації на Донбасі будуть результативними. Про це він заявив у коментарі LB.ua.

"Я думаю, що переговори - це заледве той шлях, який дасть результат, тому що протилежна сторона - Кремль - через своїх маріонеток, так звані ДНР, ЛНР і Царьова - насправді ні на які переговори не налаштована. Це гра Кремля", - вважає "свободівець".

На його думку, програма мінімум для Росії - це постійна дестабілізація ситуації в Україні шляхом підтримки конфлікту, а програма максимум - знищення Української держави.

"Від застосування сили вони не тільки не збираються відмовлятися, а й навпаки - нарощують оберти. Тому переговори не дадуть результату, потрібно іншими шляхами вирішувати ці питання", - сказав депутат.

Іллєнко зазначив, що нічого нового в політиці РФ немає. "Ми повинні розуміти і навчитися жити в умовах, коли вся політика РФ буде повністю зосереджена на знищенні України. Із цим жити важко, але власне Україна завжди жила в таких умовах. На жаль, втрачено час. Замість того, щоб 23 роки будувати державу, нормальну армію, будувався постсовковий компроміс... Потрібно готуватися до умов, у яких живе, наприклад, Ізраїль уже 50 років", - упевнений депутат.

Нагадаємо, 23 червня в будівлі Донецької обладміністрації відбулися переговори Тристоронньої контактної групи за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, двох представників ОБСЄ, екс-президента України Леоніда Кучми, Віктора Медведчука, "прем'єр-міністра" ДНР Олександра Бородая і нардепа Олега Царьова. "Прем'єр" ДНР Олександр Бородай заявив, що бойовики зобов'язуються припинити вогонь до 27 червня. Але спікер АТО Владислав Селезньов у вівторок, 24 червня, повідомив, що терористи вночі кілька разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram