ГоловнаПолітика

Генпрокуратура допитала Наливайченка

Главу СБУ притягнули як свідка у справі Ярошенка

Генпрокуратура допитала Наливайченка
Фото: Макс Левин

Генеральна прокуратура допитала голову СБУ Валентина Наливайченка в рамках кримінального провадження проти Георгія Ярошенка, який представився уповноваженим спецслужби з вимагання грошей у бізнесменів.

Як повідомляє ГПУ, досудове розслідування за фактом вчинення Ярошенком замаху на заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом обману та зловживання довірою проводиться за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

У рамках кримінального провадження перевіряється причетність представників правоохоронних органів і органів контролю.

З цією метою були допитані в.о. заступника глави Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник та заступник голови ОДА Геннадій Корбан, які заявили, що Ярошенко після прибуття в Дніпропетровськ у готельному комплексі "Бартоломео" зустрівся з місцевими підприємцями і від імені Служби безпеки України намагався встановити правила тіньового митного оформлення вантажів в Україні.

У провадженні допитано також трьох дніпропетровських підприємців, самого Ярошенка і народного депутата Валерія Іщенка (фракція УДАР; за даними ЗМІ, Ярошенко близький до цього депутата, - ред.).

"Окрім того, як свідків допитано працівників відділу УСБУ в Дніпропетровській області та голову СБУ Валентина Наливайченка, який, зокрема, поінформував, що після того як дізнався з мережі Інтернет про шахрайські дії Г. Ярошенка, доручив зареєструвати кримінальне провадження, в рамках якого провести відповідну перевірку", - сказано в повідомленні.

Розслідування триває.

Нагадаємо, 13 червня Георгій Ярошенко (на виборах до Київради був 38 номером у списку УДАР, чого не вистачило, щоб стати депутатом) зібрав у Дніпропетровську місцевих бізнесменів і заявив, що він новий "смотрящий" на митниці, якому тепер треба платити данину. За свідченнями учасників зустрічі, Ярошенко мав усі дані про госпдіяльність дніпропетровських компаній. Ці дані можна отримати тільки від СБУ та митниці. Окрім того, він заявив, що нібито має "повноваження" від голови СБУ Валентина Наливайченка.

Після скандалу у СБУ заявили, що Ярошенко - самозванець, і відкрили кримінальне провадження за статтею "шахрайство".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram