ГоловнаПолітика

У батальйоні "Айдар" повідомили про спроби його розформування

Батальйон після трагічного бою 17 червня звинуватили у самоправності

У батальйоні "Айдар" повідомили про спроби його розформування
Фото: www.hromadske.tv

Командир батальйону "Айдар" Сергій Мельничук заявив, що Міноборони намагається розформувати батальйон.

Про це він повідомив на прес-конференції.

"Після бою 17 червня вийшло розпорядження, щоб ми залишили свої позиції поблизу Луганська, потім нас планували повністю вивести із зони проведення антитерористичної операції, після чого остаточно розформувати", - сказав Мельничук.

За його словами, відповідний наказ було підписано 20 червня виконуючим обов'язки міністра оборони Михайлом Ковалем.

Мельничук підкреслив, що зв'язався з президентом Петром Порошенком через секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Парубія та домігся припинення наказу.

"Це було тільки усне розпорядження президента, через ЗМІ я закликаю його, щоб найближчим часом наказ вийшов у письмовому вигляді, тому що у нашого батальйону вже вимагають повернути медичне обладнання та польову кухню, які належать Міноборони", - заявив Мельничук.

За словами командира батальйону, якщо батальйон буде розформовано, його бійці напишуть рапорти на звільнення, повернуть Міноборони майно і підуть захищати Україну з тією зброєю, яку забрали у терористів.

Нагадаємо, 17 червня 4 бійці батальйону "Айдар" загинули під час сутички з терористами біля Луганська. Також в цьому бою загинули 11 військовослужбовців з 128-ї гірсько-піхотної бригади (Мукачево) і 80-го аеромобільного полку (Львів).

Глава Міноборони Михайло Коваль заявив, що в трагедії винен "Айдар", оскільки вирішив самостійно атакувати терористичні угруповання в Луганську. Коли бійці потрапили в засідку, вони викликали на допомогу військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram