ГоловнаПолітика

СБУ підтвердила затримання чергового "народного мера" Маріуполя

Наталія Грузденко очолювала групу, яка збирала розвіддані

СБУ підтвердила затримання чергового "народного мера" Маріуполя
​Наталья Грузденко
Фото: http://argumentua.com

Служба безпеки України затримала в Маріуполі чотирьох осіб, зокрема "народного мера" міста Наталію Грузденко, які збирали розвіддані для ДНР.

Як повідомляє прес-центр СБУ, всі члени групи, яку очолювала Грузденко, були затримані співробітниками служби 18-20 червня.

"Метою діяльності групи були збір та передавання сепаратистам "ДНР" розвідувальних даних щодо українських підрозділів, які беруть участь у АТО. Надалі бойовики використовували зазначену інформацію для планування збройних нападів на українських військових, обстрілів їх позицій та організації засідок на маршрутах пересування сил АТО" , - сказано у повідомленні.

Слідчий відділ УСБУ в Запорізькій області почав кримінальне провадження стосовно затриманих за ч.1. ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).

Слід зазначити, що про затримання Грузденко 17 червня повідомляв голова МВС України Арсен Аваков. Міністр тоді писав, що разом з Грузденко був член ДНР Олександр Шахаєв. Вони при затриманні чинили збройний опір, стріляли і намагалися використати гранати, але не встигли.

Нагадаємо, 12 червня в Маріуполі був затриманий тодішній "народний мер" міста Олександр Фоменко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram