ГоловнаПолітика

З'їзд, на якому Рудьковського обрали лідером СПУ - фальсифікація, - екс-голова СПУ

Устенко відстоюватиме свої права в суді

З'їзд, на якому Рудьковського обрали лідером СПУ - фальсифікація, - екс-голова СПУ
Фото: Макс Левин

Колишній лідер Соціалістичної партії Петро Устенко просить суд визнати нелегітимними рішення з'їзду партії 21 червня.

"Я вважаю, що цей з'їзд, який був проведений, - це просто фальсифікація. Він абсолютно нелегітимний, тому що порушив абсолютно всі канони права та права політичних партій. Не було установчих зборів ні районного рівня, ні обласного і таке інше. Тому з'їзд як такий не відбувся", - сказав він. При цьому Устенко відмовився уточнити, в якому саме суді він оскаржив проведення з'їзду.

Нагадаємо, 21 червня єдиним головою СПУ обрано Миколу Рудьковського. За підтримку його кандидатури проголосували 124 зі 160 делегатів з'їзду партії.

До цього політичною силою керували голова (Рудьковський), який займався законодавчою роботою, і лідер партії (Устенко), який займався внутрішньопартійної роботою.

При цьому Устенко підкреслив, що судовим позовом не намагається повернути собі посаду лідера партії.

"Я не борюся за посади в партії, я борюся проти того, щоб соціалістичний бренд очолювали пройдисвіти, люди, які не мають права стояти з Соцпартією не те що поруч, а за версту, які свій статок зробили на грабунку країни", - сказав він.

Устенко також розповів, що засновник та колишній лідер СПУ Олександр Мороз написав заяву про вихід з партії у зв'язку з обранням Рудьковського головою політсили на з'їзді.

"Мороз напередодні показав мені заяву, яку він подав, якщо Микола Миколайович (Рудьковський), порушуючи всі канони, йтиме таким способом, то він не бачить свого подальшого перебування в Соцпартії", - сказав політик. При цьому він зазначив, що не має інформації про те, чи було задоволено заяву Мороза.

Нагадаємо, 20 червня Мороз розповсюдив свою заяву про вихід з партії.

Сам Устенко подібну заяву писати не планує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram