ГоловнаПолітика

Україна закликає світ засудити Росію за підтримку терористів

Бойовики на сході ігнорують мирний план

Україна закликає світ засудити Росію за підтримку терористів
Фото: korrespondent.net

Заохочення терористів Росією обернеться критичними наслідками.

Про це йдеться в спільній заяві МЗС України та Міноборони з приводу порушення бойовиками умов перемир'я.

У документі наголошено, що Україна неухильно дотримується курсу на встановлення миру і підтвердженням цього є мирний план президента України Петра Порошенка з урегулювання ситуації на сході країни.

Однак у відповідь на ці ініціативи терористи продовжили збройні атаки, зухвало порушуючи умови перемир'я, зазначили у відомстві.

"Тільки за одну ніч 22 червня сили незаконних збройних формувань здійснили 11 обстрілів позицій Збройних сил України в районі Краматорська, Слов'янська, Артемівська й інших міст", - наголосили в міністерстві.

У зв'язку із цим Україна звертається до всіх іноземних партнерів із закликом підтримати її послідовні зусилля для відновлення миру і безумовної реалізації положень Женевської заяви від 17 квітня усіма її сторонами.

Головна вимога стосується Росії.

"Наша держава разом з усією міжнародною спільнотою очікує від Російської Федерації реальної та діяльної підтримки мирного плану президента України, ефективного захисту кордону від терористів і застосування всього безумовного впливу на незаконні терористичні угруповання на сході країни для негайного припинення вогню і складання ними зброї", - йдеться в заяві МЗС.

Будь-яке заохочення терористів матиме критичні наслідки, наголосили у відомстві.

Нагадаємо, президент Порошенко наказав припинити вогонь по позиціях терористів із 22:00 20 червня до 10:00 27 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram