ГоловнаПолітика

Яценюк: ті, хто сьогодні розпалює війну, зрадили полеглих у боях

73 роки тому для мільйонів українців почалася найстрашніша війна у світовій історії

Яценюк: ті, хто сьогодні розпалює війну, зрадили полеглих у боях
Фото: batkivshchyna.com.ua

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся до жителів України з нагоди Дня скорботи і пам'яті жертв війни в Україні. Звернення опубліковано на сайті Кабінету Міністрів.

Зокрема, він нагадав, що 73 роки тому для мільйонів українців почалася найстрашніша війна у світовій історії. За перемогу в ній Україна заплатила колосальну ціну - під час війни загинув кожен п'ятий українець.

"Ті, хто вижив, були впевнені - мир назавжди прийшов на нашу землю. Ті, хто сьогодні розпалює війну проти українського народу, зрадили полеглих у боях, закатованих і вбитих на окупованих територіях. Вони знову несуть нам смерть і розруху. Кращі сини і дочки України знову змушені брати в руки зброю, щоб відстояти нашу країну, нашу гідність, наше майбутнє. Сьогодні ми вклоняємося подвигу тих, хто відстояв мир у війні з фашизмом, і схиляємо голову перед героїзмом загиблих у боротьбі проти терористів та найманців, які підняли руку на мир і спокій наших людей", - додав Яценюк.

За його словами, перемога виростає з мужності, відповідальності, любові до України і глибокої віри в неї. "Ми з кожним днем стаємо сильнішими, мудрішими і дієвішими. Ми багато чому навчилися за останні місяці і продовжуємо вчитися - швидше, ніж багато хто сподівався. Ми утверджуємося", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні президент Петро Порошенко візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата в парку Вічної слави в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram