ГоловнаПолітика

Порошенко: ми перемогли у Другій світовій війні і пройдемо випробування тепер

Президент візьме участь у заходах до Дня скорботи і пам'яті жертв війни

Порошенко: ми перемогли у Другій світовій війні і пройдемо випробування тепер
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко звернувся до українців з нагоди Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Президент зазначив, що Україна в роки Другої світової війни "зазнала колосальних людських втрат".

"Сьогодні ми схиляємо голови перед загиблими у найбільшій в історії людства війні, згадуємо мільйони загиблих українців. Ми віддаємо данину поваги і любові ветеранам за їхній героїзм і жертовність. Низький вам уклін. Запевняю, ми будемо гідні вашого великого подвигу", - сказав Порошенко у своєму зверненні, опублікованому на сайті голови держави в суботу вранці.

Також Порошенко підкреслив необхідність єдності українського народу в непростий для України час.

"Перед реальною загрозою, яка виникла, маємо ще більше об'єднатися і забезпечити свій історичний вибір, захистити наше право жити на своїй Богом даній землі", - сказав голова держави.

Президент подякував військовослужбовцям, правоохоронцям, добровольцям і всім небайдужим громадянам, які "стали на захист миру, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави".

"Наш народ переміг у Другій світовій війні і тому я впевнений, що як переможці ми з честю пройдемо суворі випробування і тепер", - підкреслив Порошенко.

Також прес-служба президента повідомляє, що сьогодні він візьме участь у церемонії покладання квітів до Могили невідомого солдата в парку Вічної слави в Києві. "22 червня о 12:00 президент України Петро Порошенко візьме участь у церемонії вшанування пам'яті загиблих у зв'язку з Днем скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні (площа Слави)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Петро Порошенко запропонував мирний план для врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram