ГоловнаПолітика

Володимир Путін підтримав мирний план Порошенка

У Кремлі оприлюднили заяву з приводу мирного плану президента України

Володимир Путін підтримав мирний план Порошенка
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін підтримує рішення президента України Петра Порошенка про одностороннє припинення вогню на сході України і намір вжити заходів для мирного врегулювання ситуації.

Про це повідомляє прес-служба Путіна.

"Водночас голова Російської держави звертає увагу на те, що запропонований план без практичних дій, спрямованих на початок переговорного процесу, не буде життєздатним і реалістичним. Оголошений мирний план Петра Порошенка не повинен бути ультиматумом ополченцям. Можливість, яка відкривається з припиненням бойових дій, слід використати для початку конструктивних переговорів і досягнення політичних компромісів між протиборчими сторонами на сході України", - сказано в повідомленні прес-служби.

Путін також вважає неприйнятною ситуацію, коли вже після наказу про припинення вогню з українського боку на територію Росії потрапляють боєприпаси (втім, у заяві не сказано, що саме українські силовики винуват в цьому, - ред.). Президент Росії вважає, що обидві сторони повинні припинити бойові дії і закликає почати переговори.

Нагадаємо, що в ДНР запропоноване перемир'я відкинули.

Раніше Порошенко озвучив ключові пункти свого мирного плану: одностороннє припинення вогню сил АТО, створення коридору для відходу російських найманців, амністія для людей, які не вчиняли тяжких злочинів, перевибори місцевих органів влади в Луганській і Донецькій областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram