ГоловнаПолітика

Прокуратура завела справу через напад на журналістів в "Українському домі"

Будівля, за інформацією журналістів, перетворилася на "бомжарню"

Прокуратура завела справу через напад на журналістів в "Українському домі"
Украинский дом

Прокуратура Шевченківського району Києва розпочала досудове розслідування у зв'язку з нападом на співробітників каналу ICTV, які проводили відеозйомку в "Українському домі" в Києві.

Як повідомляє прокуратура, встановлено, що в п'ятницю 20 червня журналісти телеканалу знімали сюжет про те, як сьогодні виглядає "Український дім" після його ушкоджень під час акцій протесту.

"Однак особи, які назвали себе "Самообороною", всіляко перешкоджали проведенню відеозйомки. Крім того, агресивні молодики відібрали у представників преси відзняті матеріали", - сказано в повідомленні.

Кримінальне провадження розпочато за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України).

У п'ятницю журналіст Володимир Горковенко написав у своєму Фейсбуці, що на знімальну групу каналу ICTV напали представники так званої "самооборони" в "Українському домі"."Самооборона, яка окупувала "Український дім", застосувала силу до журналістів. Знімальну групу "Фактів тижня" каналу ICTV, у складі якої була дівчина, викинули з приміщення. Зробили це грубо. А ще погрожували застрелити журналіста Сергія Смальчука. Диск із відзнятим матеріалом забрали. Журналісти знімали безлад, в який так звана самооборона перетворила "Український дім".

Він додав, що будівля перетворилася на "бомжарню".

"Тут все пускають на метал. Виносять все, що можна здати на металобрухт. Особливо цінними є двигуни, які забезпечують систему кондиціонування. Двері виламали, приміщення розкрадено. І все це відбулося вже у постмайданівський період. Понад те, у підвалі є дві кімнати, де катують людей. Кілька днів тому тут тримали якогось росіянина, якого так звані "самооборонці" назвали сепаратистом", - написав Горковенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram