ГоловнаПолітика

Бойовики напали на шахту Ахметова

В енергохолдингу ДТЕК обурюються

Бойовики напали на шахту Ахметова
Фото: 062.ua

Бойовики "Донецької народної республіки" напали на шахту "Комсомолець Донбасу" (Кіровськ Донецької області), що входить в енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби холдингу.

Невідомі озброєні люди на БТР і вантажівці з символікою ДНР увірвалися на територію шахти в суботу об 11 ранку.

Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям донизу, вилучили мобільні телефони. У цей момент в шахті перебувало 700 осіб.

Частина представників ДНР увірвалися в адміністративний будинок і, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт. Оскільки готівкові кошти на шахті були відсутні, бойовики проникли в гараж і на автостоянку. У підсумку вилучено майже весь автопарк шахти: 13 КрАЗів для перевезення гірської породи, 5 автомобілів ГАЗ Газель і 4 легкові автомобілі. Також загарбники зламали два банкомати, що знаходилися на території шахти.

Решта бойовиків заблокувала дорогу до шахти, через що на роботу не змогла потрапити друга зміна шахтарів, близько 800 осіб. Люди спробували пройти через кордон озброєних осіб, але ті почали стрілянину.

ДТЕК зазначає, що шахтарі першої зміни, які перебували в момент інциденту під землею і життям яких у цей момент ризикували, вкрай обурені діями загарбників. Вони збираються провести мітинг проти дій ДНР.

При цьому в ДТЕК зазначають, що "Комсомолець Донбасу" - одна з найбільших шахт, яка одночасно є надкатегорійною за газовістю.

"На таких шахтах стрілянина, будь-який вогонь, будь-яка нестабільність - це загроза життю шахтарів. Водночас в шахті працюють близько 700 чоловік. Якщо буде вибух на поверхні, збій в електропостачанні міг би призвести до страшної трагедії", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, напередодні один з лідерів самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилін в Москві оголосив Ріната Ахметова ворогом Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram