ГоловнаПолітика

Росія оголосила Авакова і Коломойського в міжнародний розшук

Заяву направлено в Інтерпол

Росія оголосила Авакова і Коломойського в міжнародний розшук
Фото: rian.ru

Слідчий комітет РФ ухвалив постанову про розшук міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

Як повідомляється на сайті СК РФ, постанову винесено в рамках раніше порушеної карної справи "про застосування заборонених засобів і методів ведення війни, вбивство за обтяжувальних обставин, перешкоджання професійній діяльності журналістів та викрадення людей слідчими".

"Цю постанову направлено в Головне управління карного розшуку МВС Росії. Авакова і Коломойського оголошено в міжнародний розшук, який проводиться на території всіх держав-членів Інтерполу", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що в рамках цієї кримінальної справи понад сорок слідчих продовжують працювати з особами, які прибули з України на територію Ростовської області, Республіки Крим, а також Бєлгородської, Воронезької, Брянської, Курської і низки інших областей.

"Наразі допитано 2400 свідків, 1470 осіб вже визнано потерпілими, в тому числі 208 неповнолітніх. Понад тисяча осіб передали російським слідчим заяви в Міжнародний кримінальний суд і Європейський Суд з прав людини", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці травня СК РФ порушив кримінальну справу проти української армії за участь у АТО. Пізніше в рамках цієї справи розпочато розслідування проти Авакова і Коломойського.

Генеральна прокуратура України заявила, що повідомлення Слідчого комітету Російської Федерації про порушення кримінальної справи стосовно української армії не матиме жодних правових наслідків, оскільки заявлені причини її порушення не мають нічого спільного з дійсністю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram