ГоловнаПолітика

Україна вимагає від Росії пояснити концентрацію військ на кордоні

МЗС нагадує про факти постачання терористам озброєння і військової техніки

Україна вимагає від Росії пояснити концентрацію військ на кордоні
Архив
Фото: mil.gov.ua

Україна звернулася через канали зв'язку ОБСЄ до Російської Федерації з вимогою офіційно роз'яснити цілі, а також повідомити кількість і типи військ, сконцентрованих на кордоні.

Про це йдеться в заяві МЗС України.

Звернення направлено згідно з п. 16 Віденського документа про заходи зміцнення довіри та безпеки.МЗС зазначає, що протягом останніх днів в прикордонних з Україною районах Росії спостерігається помітне збільшення концентрації живої сили і військової техніки ЗС РФ. Факт збільшення чисельності російського угруповання поблизу кордонів України 19 червня підтвердив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Україна вважає, що така військова діяльність з невизначеними завданнями не сприяє нормалізації ситуації в Україні та реалізації мирних ініціатив президента.

"Тривала концентрація збройних сил РФ і їх підвищена активність поблизу кордонів України викликає особливе занепокоєння на тлі численних підтверджених фактів постачання з суміжної території озброєння і військової техніки терористам, які діють у Донецькій і Луганській областях, зокрема бойових танків, реактивних систем залпового вогню, ПЗРК і мінометів", - зазначили в МЗС.

Нагадаємо, США мають у своєму розпорядженні докази, що Росія відправляє все більше військової техніки до кордону з Україною.

У Росії визнали збільшення чисельності військ біля кордону з Україною, однак пояснили це "частими порушеннями".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram