ГоловнаПолітика

Міноборони повідомило подробиці нападу на зенітну частину в Авдіївці

Місцеві ЗМІ повідомляють, що всі радіолокаційні установки знищено

Міноборони повідомило подробиці нападу на зенітну частину в Авдіївці

Міністерство оборони повідомило, що в ніч на 21 червня успішно відбито два збройні напади терористів на один з підрозділів зенітного ракетного полку Повітряних сил ЗС України, розташований у смт. Авдіївка Донецької області.

Як повідомляється на сайті міністерства, близько 23:00 охорона підрозділу запобігла спробі проникнення групи терористів на військову територію. Нападники намагалися якомога ближче підійти до бойових позицій спеціальної техніки, а після виявлення відкрили вогонь зі стрілецької зброї і гранатометів. Після короткої перестрілки бойовики відступили.

Близько 4:40 стався другий напад - під'їхав КАМАЗ і кілька легкових автомобілів, з яких вийшло до 50 осіб в камуфляжі. Без висування будь-яких ультиматумів вони через паркан відкрили вогонь з автоматичної зброї і гранатометів.

"При цьому терористи обстрілювали з гранатометів, переважно бойові позиції частини протиповітряної оборони. Тобто метою нападників було перешкодити вартовим неба виконувати завдання за призначенням", - сказано в повідомленні.

На допомогу прибув спецназ Збройних сил України, нападникам дали відсіч. Вони близько 6:00 покинули підступи до військового об'єкту.

З боку військовослужбовців ЗС України загиблих і поранених немає. Щодо втрат терористів інформація уточнюється. Охорону території всіх підрозділів частини зенітних ракетних військ підсилили.

Варто зауважити, що за інформацією сайту 62.ua, під час обстрілу військової частини знищено всі радіолокаційні установки.

Також Міноборони підтверджує нічний обстріл терористами прикордонних пунктів пропуску "Ізварине" й "Успенка", а також повідомляє, що обстріляно й пункт пропуску "Довжанський".

У міністерстві підтвердили також інформацію, що протягом дня 20 червня зі стрілецької зброї і гранатометів терористи обстрілювали позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому.

Нагадаємо, вчора о 22:00 за наказом президента Петра Порошенка українські силовики припинили бойові дії на сході країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram