ГоловнаПолітика

Бойовики активізували напади на сили АТО (оновлено)

Під час нападу на пункти пропуску поранення отримали 9 українських прикордонників

Бойовики активізували напади на сили АТО (оновлено)
Фото: EPA/UPG

З 22.00 20 червня, коли почав діяти режим одностороннього припинення вогню силами антитерористичної операції, терористи вчинили низку нападів на позиції силовиків.

Про це повідомляють координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук і спікер АТО Владислав Селезньов на своїх сторінках в Facebook.

За інформацією Тимчука, бойовики вели мінометний обстріл у бік Російської Федерації по пунктах пропуску "Ізварине" й "Успенка" (селища в Луганській області). Поранення отримали 9 українських прикордонників. Спікер АТО Владислав Селезньов підтверджує цю інформацію За його даними, зараз у районі "Ізварине" діють снайпери бойовиків.

Подробиці нападів на пункти пропуску оприлюднила Держприкордонслужба. Спочатку терористи вчинили мінометний обстріл позицій прикордонників в районі населеного пункту Виселки (Донецька область). Вони вели масивний мінометний вогонь з 1.50 до 2.20. Також вони застосовували снайперську й автоматичну зброю. Внаслідок обстрілу поранено 3 прикордонників (один у важкому стані), нанесено пошкодження техніці і технічним засобам.

Після цього терористи направили свої сили до пункту пропуску "Успенка" і з 02.30 до 03.00 спробували напасти на нього, застосовуючи стрілецьку зброю. Однак прикордонники відкрили у відповідь вогонь і відбили напад.

До пункту пропуску "Ізварине" бойовики під'їхали близько 21.20 і відкрили вогонь з гранатометів, мінометів, кулеметів і снайперських гвинтівок. Під час сутички 6 прикордонників отримали вогневе поранення, 2 з яких - важкі. Надалі прикордонники мусили під натиском противника відступити з боєм на територію Росії.

Під час бою терористи вчинили обстріл російській території, внаслідок чого поранено одного російського прикордонника, після чого представники прикордонної служби Росії відкрили по нападникам вогонь у відповідь. За інформацією ДПС, бій виник внаслідок спроби терористів перемістити з території України до Росії невідомий вантаж.

Тимучук повідомляє, що обстріляно позиції сил АТО біля Краматорського аеродрому (Донецька область) і на горі Карачун. Селезньов уточнює, що бойовики вели обстріл позицій на горі Карачун з 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів АГС-17, ручних гранатометів РПГ-7, стрілецької зброї, а також 30-мм гармати БМД-2 з району керамічного заводу та залізничної станції Слов'янськ. Близько шостої години ранку вчинено мінометний обстріл блокпоста в районі комбікормового заводу Слов'янська.

За інформацією Тимчука, бойовики, які прибули двома КамАЗами російського виробництва, зробили спробу штурму командного пункту військової частини, дислокованої біля населеного пункту Амвросіївка (Донецька область). Українські військові не постраждали. Однак Селезньов уточнює, що під обстріл зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та автоматичних гранатометів АГС-17 потрапив підрозділ, який дислокується у військовій частині в Авдіївці.

За повідомленням Тимчука, терористи обстріляли з АГС і мінометів блокпост сил АТО в районі населеного пункту Рубіжне (Луганська область) і в районі Слов'янська (Донецька область). Жертв з нашого боку немає. Селезньов додає також, що бойовики з автоматичного гранатомета АГС-17 обстріляли блокпост сил АТО в районі міста Кремінна Луганської області.

У всіх епізодах напади бойовиків відбито. Втрат серед військовослужбовців немає. Кількість убитих бойовиків з'ясовується.

Нагадаємо, в п'ятницю президент України Петро Порошенко віддав наказ про припинення вогню з 22.00 п'ятниці на тиждень всіма підрозділами Збройних сил, Нацгвардії та прикордонної служби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram