ГоловнаПолітика

Порошенко пообіцяв незабаром підписати указ про припинення вогню на 7 днів (оновлено)

Терористів, які не складуть зброю, знищать

Порошенко пообіцяв незабаром підписати указ про припинення вогню на 7 днів (оновлено)
Петр Порошенко
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко заявив, що незабаром підпише указ про припинення вогню на Донбасі на 7 днів.

Як повідомляє прес-служба голови держави, про це він заявив в таборі Антитерористичного центру Національної гвардії.

"Це робиться для того, щоб терористи могли скласти зброю, а ті, хто цього не зробить, будуть знищені", - йдеться в повідомленні.

Коментуючи цю заяву журналістам, Порошенко зазначив, що вночі та вранці Збройні сили виконали його доручення про відновлення контролю над державним кордоном України. Від зазначив, що йдеться про військовий контроль держкордону.

"Не йдеться про те, що сьогодні побудували паркани, побудували інженерні споруди, розставили прикордонників. Сьогодні розставлено блокпости, оснащені важким озброєнням", - сказав він.

Порошенко наказав, щоб у разі перетину кордону важкою технікою або вантажівками з найманцями Збройні сили дали їм відсіч. Він наголосив, що перші бої на кордоні відбулися сьогодні вранці, затримано БТР-80 17-ї бригади, що дислокована в Чечні, й іншу техніку.

Порошенко зазначив, що після отримання доповідей від керівництва Збройних сил має намір оголосити про припинення вогню всіма підрозділами Збройних сил, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та тероборони.

"Ми дуже сподіваємося, що цей наказ почують усі учасники АТО", - сказав він, зазначивши, що вважає це історичним шансом для повернення миру на землю Донбасу.

Також у таборі АТО перебувають міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій і командувач Нацгвардією Степан Полторак.

Порошенко вручив державні нагороди та військове спорядження (тепловізори, біноклі) бійцям Нацгвардії.

Оновлення. Як повідомляє МВС з посиланням на слова Порошенка, АТО припинять на сім днів - з 20 до 27 червня.

Нагадаємо, раніше Порошенко озвучив ключові пункти свого мирного плану: одностороннє припинення вогню сил АТО, створення коридору для відходу російських найманців, амністія для людей, які не вчиняли тяжких злочинів, перевибори місцевих органів влади в Луганській і Донецькій областях. Водночас журналістам вдалося сфотографувати план Порошенка

Прес-служба Президента України повідомила, що президент РФ Володимир Путін підтримав мирний план Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram