ГоловнаПолітика

"Свобода" заблокувала виділення УГКЦ приміщення, на яке претендує Фаріон

У депутата вже є приймальня у Львові

"Свобода" заблокувала виділення УГКЦ приміщення, на яке претендує Фаріон
Ирина Фарион
Фото: obozrevatel.com

Фракція ВО "Свобода" у Львівській міськраді заблокувала надання в оренду Українській греко-католицькій церкві комунального приміщення в центрі Львова (на площі Міцкевича, 5), оскільки народний депутат цієї політсили Ірина Фаріон планує облаштувати там ще одну громадську приймальню.

На оренду цих приміщень протягом наступних трьох років претендувала релігійна місія "Центр військового капеланства" УГКЦ. На пропозицію керівника фракції "Свободи" у ЛМР Любомира Мельничука, депутати просто вилучили розгляд цього питання з порядку денного. Таке рішення підтримала фракція "Свободи" майже в повному складі, а також Володимир Горняк та Юрій Путас із фракції "Україна Соборна", повідомляє ZAXID.NET.

Як з'ясувалося, на приміщення, які хотіли передати УГКЦ, претендує також народний депутат від ВО "Свобода" Ірина Фаріон. На запит видання, управління комунального майна Львівської міськради оприлюднило заяву Фаріон, датовану листопадом минулого року, з проханням виділити ці приміщення їй на 5 років для облаштування громадської приймальні народного депутата.

Слід зазначити, що у Фаріон вже є громадська приймальня, розташована в Залізничному районі Львова, від якого вона була обрана депутатом - на першому поверсі будівлі Залізничної районної адміністрації на вул. Виговського, 34.

Адресу цієї громадської приймальні Фаріон вказує у своїх офіційних депутатських зверненнях і запитах. Відповідно до закону "Про статус народного депутата", місцеві органи влади зобов'язані безкоштовно виділити облаштоване приміщення під громадську приймальню депутата в межах його мажоритарного округу.

Нагадаємо, раніше Фаріон визнала факт свого членства в КПРС. За словами депутата, вона вступила в КПРС заради "наукового кар'єрного зростання".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram