ГоловнаПолітика

Наливайченко: заарештовано понад 90 терористів і диверсантів, 13 з них - з РФ

За оцінками СБУ, на Донбасі діють 4500 бойовиків

Наливайченко: заарештовано понад 90 терористів і диверсантів, 13 з них - з РФ
Фото: Макс Левин

Глава СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що спецслужба в рамках своєї діяльності заарештувала пона 90 терористів і диверсантів, серед яких 13 громадян Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

"Вже заарештовано понад 90 терористів і диверсантів, серед яких - 13 громадян Росії (крім бойовиків-найманців, це професійні офіцери-розвідники, агентура). Одне з останніх затримань в Києві - це соратник ватажка диверсійних груп у Горлівці та Слов'янську", - сказав Наливайченко.

За оцінками Служби безпеки України, на Донбасі діють близько 4,5 тис. терористів і бандитів.

"Ми знаємо про походження, кількість і розміщення російських офіцерів, диверсантів, найманців, зрадників з міліції та СБУ. Наприклад, найманців-бойовиків так званих "козаків Козиціна" - близько трьохсот, криміналітет колишнього українського прапорщика Мозгового налічує до чотирьохсот озброєних бандитів. У сукупності кількість таких угруповань терористів і бандитів на Донбасі - чотири з половиною тисячі. І їх постійне поповнення з Росії - ключова загроза національній безпеці України", - зазначив Наливайченко.

Він вважає, що якщо РФ не припинить потік зброї і прохід через кордон бойовиків, на кордоні "доведеться ставити спеціалізовані споруди й повністю перекривати рух".

Нагадаємо, напередодні команда глави Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського передала в адміністрацію президента України Петра Порошенка інженерний проект та техніко-економічне обґрунтування будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією протяжністю в 1920 км і вартістю близько €100 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram