ГоловнаПолітика

Кабмін запропонував ввести НС через припинення поставок російського газу

Законопроекти зареєстровані в парламенті

Кабмін запропонував ввести НС через припинення поставок російського газу
Остап Семерак
Фото: www.dyvys.in

Кабінет Міністрів України схвалив і передав до парламенту проекти законів про введення надзвичайного стану в енергетичному секторі і про залучення європейських та американських інвесторів до модернізації та спільної експлуатації газотранспортної системи України, розроблені за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це за підсумками засідання уряду заявив міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак.

"Кабмін схвалив законопроекти. Вони вже зареєстровані в парламенті, і зараз іде засідання комітету Ради, де розглядаються обидва законопроекти. Ці законопроекти анонсував прем'єр-міністр", - сказав Семерак.

Він підкреслив, що документи готувалися в "прискореному режимі". "Сподіваємося, на цьому тижні вони будуть винесені на розгляд Верховної Ради", - зазначив міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, після того, як 16 червня російський газовий монополіст "Газпром" повністю відключив подачу природного газу в Україну, дав доручення розробити законопроект про надзвичайний стан в енергетичному секторі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram