ГоловнаПолітика

Москаль: СБУ намагалася розчистити Євромайдан за допомогою вірусу

Силовики застосовували проти протестуючих смердючу хімречовину

Москаль: СБУ намагалася розчистити Євромайдан за допомогою вірусу
Фото: http://glavcom.ua

Голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо подій на Майдані Геннадій Москаль заявив, що в СБУ під час подій на Майдані діяли групи, які поширювали якусь вірусну хворобу серед мітингувальників.

Про це він написав на своїй сторінці у "Фейсбуці".

"У період протестних акцій колишнє керівництво СБУ розробило так звані пропозиції "з розчищення Євромайдану", для  яких планувалося створення мобільних груп у складі 2-3 осіб. Ці групи повинні були діяти на території Євромайдану, у Будинку профспілок, Жовтневому палаці та Київській міській державній адміністрації. Один з пунктів дестабілізації ситуації передбачав "поширення вірусної хвороби, яка передається повітряно-крапельним шляхом, або викликаною зараженою їжею". З плану видно, що працівники СБУ поширювали вірусну хворобу повітряно-крапельним шляхом і через заражені продукти. І це відповідає дійсності, тому що не тільки мітингувальники, а й майже всі нардепи, які чергували на Майдані, перехворіли невідомим вірусом", - зазначив депутат.

Москаль розповів, що направив медикам запити стосовно типів вірусів, які могли застосовувати в СБУ.

Окрім того, депутат стверджує, що СБУ застосовувала якусь хімічну речовину АСД-Зф, яка при попаданні на брезент залишає різкий стійкий неприємний запах. Таким чином силовики намагалися обмежити перебування мітингувальників у приміщеннях, розташованих на Майдані Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram