ГоловнаПолітика

Голову концерну РРТ запідозрили у співпраці з терористами

Сепаратисти нібито отримали коди урядового зв'язку

Голову концерну РРТ запідозрили у співпраці з терористами
Фото: http://mediasat.info

Генерального директора Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (РРТ) Олександра Півнюка звинуватили в передачі терористам на Донбасі кодів для доступу до каналів спецзв'язку.

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, профспілкова організація Концерну РРТ передала групі "ІО" документи про співпрацю Півнюка із сепаратистами. Документи зараз вивчають.

Профспілка РРТ заявила, що Півнюк навмисне "здав" терористам "ДНР" і "ЛНР" 6 телерадіопередавальних центрів, після чого українські телеканали замінили на російські.

"За версією профспілкової організації Концерну РРТ, зазначений пан Півнюк у "співпраці" з головою Держслужби спецзв'язку та захисту інформації Володимиром Звєрєвим навмисно підтримують терористів, забезпечуючи технічну підтримку мовлення російських каналів на Донбасі", - зазначив Тимчук.

При цьому, додав він, по лінії РРТ проходить і спецзв'язок.

"Профспілка наполягає, що терористи мають "коди урядового зв'язку в Луганській і Донецькій областях" - вони нібито передані бойовикам керівництвом РРТ і Держслужби спецзв'язку (а ми думаємо, звідки в бойовиків оперативна інформація). Зараз ми не маємо свідчень "здачі" терористам спецзв'язку. Але звичайна логіка підказує, що звинувачення на адресу керівництва РРТ про допомогу терористам цілком обґрунтовані", - зазначив Тимчук.

За його словами, керівництво РРТ могло припинити оплачувати рахунки за електропостачання згаданих шести телерадіопередавальних центрів - і вони припинили б роботу.

Нагадаємо, Півнюка призначили на посаду гендиректора концерну РРТ 24 квітня. Раніше він обіймав посаду заступника директора з розвитку мережі телеканалу ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram