ГоловнаПолітика

МЗС вважає вичерпаним інцидент з порушенням російського кордону

Українська БМП ненавмисно заїхала на територію Росії

МЗС вважає вичерпаним інцидент з порушенням російського кордону
Фото: korrespondent.net

Україна вважає вичерпаним інцидент з порушенням російського кордону українською бойовою машиною піхоти 13 червня.

Про це повідомляється на сайті МЗС України.

16 червня Міністерство направило ноту у відповідь на ноту МЗС Росії, в якій визнало, що БМП ненавмисно заїхала на 100 метрів на територію Росії під час маневру, переслідуючи терористів.

14 червня на пункті пропуску "Маринівка" українсько-російського державного кордону відбулася прикордонно-представницька зустріч, на якій обидві сторони обговорили факт ненавмисного перетину 13 червня 2014 року в районі населеного пункту Куйбишеве українсько-російського державного кордону бойовою машиною піхоти Збройних сил України.

"Посадовими особами України та Російської Федерації було складено відповідний протокол, згідно з яким обидві сторони констатували, що вказаний випадок перетину кордону не вважається прикордонним інцидентом, у зв'язку з втратою орієнтування на місцевості військовослужбовцями Збройних сил України під час виконання ними завдань у прикордонному регіоні на території України. За результатами згаданої зустрічі прикордонних служб українська сторона вважає ситуацію вичерпаною", - сказано у повідомленні.

Окрім того, в ноті МЗС вказало Росії на незаконне вторгнення 13 червня у повітряний простір України чотирьох вертольотів Збройних сил Російської Федерації: двох вертольотів Мі-35 - вглиб до чотирьох кілометрів на ділянці між населеними пунктами Червоний Жовтень та Маринівка, а також двох вертольотів Мі-35 - до трьох кілометрів в районі пункту пропуску "Маринівка" на українсько-російському державному кордоні.

Також МЗС нагадало, що 12 червня було зафіксовано факти незаконного пересування бойових танків та іншої військової техніки з території Російської Федерації через українсько-російський державний кордон в напрямку населеного пункту Сніжне Донецької області. Компетентними органами також зафіксовано потрапляння на територію України бойових машин БМ-21 "Град" зі складу Збройних сил Російської Федерації.

Окрім того, 13 червня 2014 року на території України шість вертольотів Збройних сил Російської Федерації здійснили посадку в районі населених пунктів Дякове і Бобрикове з метою переміщення з району проведення антитерористичної операції групи бойовиків на територію Російської Федерації.

У ноті МЗС України висловило вимогу про недопущення таких інцидентів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram