ГоловнаПолітика

Європа не прийде в Україну воювати з Росією, - французький експерт

Мардиросян вважає, що європейці зараз хочуть реформ у своїх країнах, а не війни

Європа не прийде в Україну воювати з Росією, - французький експерт
Фото: Макс Левин

Європа не надасть військову допомогу Україні у війні з Росією, тому що європейці хочуть змін у своїх країнах, а не йти воювати.

Таку думку на ІV Національному експертному форумі "Від революції до нової країни", організованому Інститутом Горшеніна, висловила засновниця аналітичного центру Geopole Europe в Парижі, лектор француского університету Science Po Флоранс Мардиросян.

"Ви бачите, є нові тенденції - люди не хочуть воювати. Ми сьогодні перебуваємо в кризі, дуже важливій кризі. Люди хочуть побачити зміни у своїх країнах, вони не мають бажання йти воювати... Ми можемо сказати прямо, що буде тільки гірше і гірше, що будуть дуже націоналістичні рухи в Західній Європі", - зазначила вона.

Мардиросян вважає, що в Україні ситуація схожа із ситуацією в Сирії. "Міжнародна спільнота не змогла досягнути домовленостей. Ніхто не хоче стати першим, щоб знайти вихід. Чому? Вони не хотіли воювати проти Росії... Ми не підемо сюди воювати з Росією, тому що наші суспільства в кризі і вони мають інші проблеми, які потрібно вирішити. Ви будете наодинці з Росією, якщо не будете з нами. Ми хочемо допомогти вам знайти шляхи до миру. Ніхто не прийде сюди воювати", - підкреслила експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram